A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Пулинський ліцей Пулинської селищної ради Житомирського району Житомирської області

Новини

Дата: від до Скинути

День Соборності України!

22 січня 2020 року відповідно до Указу Президента України від 13.11.2014р. № 871 в нашій державі відзначається День Соборності України. Проголошення Соборності УНР та ЗУНР 22 січня 1918 року стало історичним актом об’єднання українських земель у єдину державу, основоположною подією для новітнього державотворення. Акт злуки увінчав прагнення українців, століттями розділених різними державами та імперіями, жити у єдиній країні. Соборність України означає згуртованість усіх громадян незалежно від їхньої національності та регіону проживання. Єдність – життєво важлива цінність та обов’язкова передумова ефективного розвитку української державності. Тож учасники освітнього процесу ОЗЗСО Пулинської ЗОШ I-III ступенів 22 січня 2020 року долучилися до заходу «Єднаймося заради України!» Здобувачі освіти 5-11 класів утворили «живий» Ланцюг єдності від пам’ятника Тарасові Шевченку до Пулинської ЗОШ, тримаючи в руках жовто-блакитні прапори. Це свято нагадує нам, що Україна не розділена, а є єдина держава і ми - єдиний народ!

14:11 24.01.2020

Талановиті та активні!

Талановиті та активні учні ОЗЗСО Пулинської ЗОШ І-ІІІ ст. під керівництвом Фесенка Леоніда Віталійовича гідно представили Пулинську ОТГ на всеукраїнському конкурсі дитячих малюнків "Щаслива дитина - квітуча Україна", який пройшов у м.Кропивницькому. Від ОЗЗСО Пулинської ЗОШ І-ІІІ ст. участь в конкурсі взяли: Бовсунівська Валерія, Скаківський Артем, Горбачевська Юлія та Рижук Валерія, робота якої здобула перемогу. Щиро вітаємо наших талановитих творців прекрасного та їх творчого керівника Леоніда Віталійовича! Бажаємо нових шедеврів у творчості, натхнення і наснаги, нехай фантазія летить на легких крилах, і кожен день буде новою пригодою, в якій є місце мрії!

14:23 17.01.2020

Зміни в українському правописі....

15.01.2020 року до ОЗЗСО Пулинської ЗОШ І-ІІІ ст. завітала Антонюк Ніна Анатоліївна, завідувач навчально - виробночої практики та викладач кафедри української мови Коростишівського педагогічного коледжу імені І.Я.Франка. Ніна Анатоліївна спеціаліст вищої кваліфікаційної категорії, має педагогічне звання «Викладач-методист», нагороджена знаком "Відмінник освіти України", є автором ПОСІБНИКА до ЗНО 2020 з української мови. Змістовно та детально вона ознайомила освітян зі змінами в українському правописі згідно з постановою Кабінету Міністрів України від 22.05.2019 року №4373. Переважна кількість змін стосується слів іноземного походження – змінюється варіативність їхнього відтворення українською. Щоправда, офіційних документів найрадикальніші варіації, запропоновані авторами проекту нового правопису, не зачеплять. 7 цікавих змін правопису: 1.Слова з анти-, віце-, екс-, контр- пишуться разом: антивірус, віцепрем’єр, експрезидент, контрудар (раніше екс-президент писався через дефіс). 2.Числівник «пів» зі значенням «половина» пишеться з іменниками окремо: пів аркуша, пів години, пів літра (раніше – писалося одним словом: півгодини). 3.Затвердили, як писати назви сайтів. Якщо поруч із назвою є родове слово – тоді використовуються лапки і назва пишеться з великої літери: сайт «Вікіпедія», мережа «Фейсбук», проте коли родового слова нема – назва пишеться з маленької літери і без лапок: ґугл, твітер (як це мало писатися раніше – невідомо, адже попередній правопис був затверджений іще в 1992 році). 4.У художніх текстах іменники із закінченням -ть можуть набувати закінчення «и»: меньшости, пекучости, вічности, радости, смерти. 5. Подвоєння приголосної «н» у слові «священник» (до цього слово було винятком і писалося з однією «н»). 6. У словах грецького походження буквосполучення «th», яке раніше передавалося літерою «ф», може бути передано й літерою «т»: ефір або етер, кафедра або катедра, міф або міт. 7. Загальні назви, коли їм надається особливий зміст, пишуться з великої літери: Батьківщина, Честь, Мати (раніше такий «привілей» мала лише Батьківщина). Ознайомитися з проектом українського правопису можна на сайті Міністерства освіти та науки.

11:21 17.01.2020

Хеппінг "Різдвяні свята: українські традиції"

14 січня, віряни вшановують пам'ять святителя Василя, а у світі відзначають Новий рік за старим стилем. Переддень Нового року за старим стилем своєю обрядовістю нагадує переддень Різдва та в народі називається Щедрим вечором, що пов’язано зі звичаєм готувати багатий святковий стіл. Характерною прикметою новорічного святкування в Україні було й щедрування - давній народний звичай церемоніальних обходів хат із побажанням щастя родинам! До кінця ХІХ ст. обряд щедрування, увібравши в себе національний колорит та менталітет нашого народу, став явищем народної художньої творчості й таким зберігся до сьогодні. Вшануванням українських традицій та обрядів в ОЗЗСО Пулинської ЗОШ І-ІІІ ст. став різдвяний хеппінг ( інсценування різдвяних обрядів), який підготували та провели вихователі групи продовженого дня. Щедрівки, пісні та веселі побажання, майстер-клас приготування вареників та чудовий сюрприз для присутніх - обряд посівання. Маленькі посівальники з мішечком зерна, засіяли школу, бажаючи процвітання, успіхів та щастя!

14:12 15.01.2020

З вірою у дива…

Ірландці стверджують: «Приділи час для роботи – це ціна успіху; приділи час для роздумів – це джерело сили; приділи час для ігор – це таємниця молодості; приділи час для читання – це основа життя; приділи час, щоб бути дружелюбним – це двері до щастя; приділи час для мрії – це шлях до зірок; приділи час для любові – це велике щастя; приділи час для радості – це музика життя; приділи час для споглядання – це нагорода; приділи час для планування – тоді у тебе буде час для решти 9 справ. Тож, згідно плану роботи ОЗЗСО Пулинської ЗОШ І-ІІІст., 10 січня всі педагогічні працівники опорного закладу та філій зібрались на чергове засідання креатклубу «Думки з приводу….». Присвячене воно було 10 колегам, для яких 2019 рік був роком ювілейних днів народження. Наші колеги розкривали свої таємниці, мрії під час виконання вправ «Асоціація», «Спритний вчитель», «Незакінчене речення», складання пазлів «Перли ЗНО 2019». Перед Всесвітнім днем «Дякую» розповідали за що б вони сказали дякую своїй професії і за що їх робота може сказати Дякую їм. А колеги щиро і завзято виконували для героїв дня пісні, складали про них сенкан або діаманту, складали Алфавіт побажань. Свято, як годиться, не буває без подарунків: першим сюрпризом – подарунком для всіх став виступ головного редактора газети «Вісті», випускниці школи, поетеси Ольги Бортнікової. Вона трепетно, душевно і щемно читала присутнім свою поезію, яка доторкнулась до струн душі кожного, не залишила байдужим нікого. Іменинники 2019 року отримали на згадку по «Блокнотику щастя». На протязі року вони мають записувати туди те, що зробило їх щасливими, надихнуло, здивувало, принесло море позитиву. Був і креативний торт із свічками, загаданими бажаннями, вірою у те, що задумане здійсниться. Мудрі стверджують, що є два способи прожити життя: перший – не вірити в диво, другий – вірити в диво. Якщо ви повірите в диво, то й диво повірить у вас. То ж, у ці святкові різдвяні , новорічні дні зичу всім не втрачати віру у диво, творити добрі справи і бути здоровими!

15:51 13.01.2020

Тиждень права

ЯК СВІТЛО ДЕННЕ НАМ ПОТРІБНЕ ПРАВО, БО БЕЗ ЗАКОНІВ НЕ ЖИВЕ ДЕРЖАВА" - під таким девізом проходив тиждень права у ОЗЗСО Пулинській ЗОШ І-ІІІ ступенів. З 9 по 13 грудня учні школи були задіяні в різноманітних заходах:

22:38 25.12.2019

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень