A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Пулинський ліцей Пулинської селищної ради Житомирського району Житомирської області

Книжкова виставка “НАША МОВА, мов чиста течія ріки у незбагненній силі слова”

Дата: 26.10.2023 15:50
Кількість переглядів: 74

«Найбільше і найдорожче добро в кожного народу – це його мова, ота жива сходинка людського духу,

його багата скарбниця, в яку народ складає

і своє давнє життя, і свої сподівання,

розум, досвід, почуття»

Цей відомий вислів класика української літератури Панаса Мирного в повній мірі розкриває величезне значення мови в житті кожної людини. Адже мова – це безцінний духовний скарб нації.

Вона є найголовнішою ознакою народу, що дає йому право називатися нацією. Саме мова формує і визначає свідомість, творить людину, культуру, історію.

День української писемності та мови свято, яке відзначається щорічно у День вшанування пам'яті Преподобного Нестора-Літописця, який був ченцем Києво-Печерського монастиря, послідовником Кирила та Мефодія. Літопис «Повість минулих літ», який написав Нестор-Літописець вважається справжнім шедевром. З 2023 року українці відзначають це надзвичайно важливе свято 27 жовтня.

Напередодні Дня української писемності та мови в бібліотеці ліцею підготовлена книжкова виставка “НАША МОВА, мов чиста течія ріки у незбагненній силі слова”.

Виставка розкриває перед читачами історію походження української мови, непростий шлях її розвитку, всю велич та красу рідної мови, а також знайомить з найкращими творами відомих українських письменників.

Мова – найбільший скарб будь-якого народу. Тисячоліттями, віками, роками плекала її земля предків, передавала з покоління в покоління, вкладаючи дедалі більше народну душу і водночас формуючи її. Досвід людства упродовж тисячоліть переконливо доводить, що занепад мови – це зникнення нації.

Любити, шанувати і плекати рідну мову – святий обов’язок кожного українця. А надто сьогодні, в такі неспокійні часи для нашої держави.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень