A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Пулинський ліцей Пулинської селищної ради Житомирського району Житомирської області

Чорний птах гіркої пам’яті

Дата: 13.12.2022 15:09
Кількість переглядів: 73

14 грудня ми вшановуємо ліквідаторів катастрофи на Чорнобильській АЕС.

Ця пам’ятна дата була затверджена Указом Президента України 10 листопада 2006 року. Саме 14 грудня було офіційно повідомлено про завершення будівництва саркофага над зруйнованим у результаті вибуху четвертим енергоблоком ЧАЕС.

З нагоди Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС у бібліотеці Пулинського ліцею представлена до уваги ліцеїстів книжково-ілюстративна виставка «Чорний птах гіркої пам’яті».

Користувачі бібліотеки мають змогу осмислити масштабність Чорнобильської трагедії, яка породила цю гірку «вічну» тему нашої літератури. Матеріали про Чорнобильську трагедію дозволяють розкрити правду про ті події, перейнятися людським болем, людськими стражданнями. Найцікавіші й найважливіші спогади безпосередніх учасників тих подій зібрані в книзі «Біль і тривоги Чорнобиля».

Серед ліквідаторів наслідків катастрофи було чимало мешканців Пулинської громади. Спогади наших земляків, які ризикуючи власним життям, захищали світ від радіаційного лиха також представлені на виставці.

Вшановуючи учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, ми схиляємо голови перед пам’яттю загиблих героїв і віддаємо данину пошани всім ліквідаторам аварії, які, рятуючи українців, а також народи інших країн від ядерної небезпеки, жертвували найдорожчим – своїм здоров’ям і життям. Низький Вам уклін за мужність і героїзм та силу духу, проявлені при подоланні наслідків ядерної аварії.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень