A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Пулинський ліцей Пулинської селищної ради Житомирського району Житомирської області

Щороку 5 грудня відзначають Міжнародний день волонтерів #2023

Дата: 05.12.2023 12:45
Кількість переглядів: 33

Сьогодні представники учнівського самоврядування та директор Пулинського ліцею Зоя Аркадіївна Лисюк завітали до волонтерського осередку, щоб подякувати пулинчанкам за їх волонтерську діяльність, чуйні серця, патріотизм, відданість справі.

Для членів волонтерського осередку ліцеїсти підготували та подарували плакат з привітаннями та найкращими побажаннями, жовто-блакитні браслетики, а директорка ліцею пригостила жінок домашнім тортиком.

До роботи у волонтерському осередку долучилися ліцеїсти - допомагали волонтеркам нарізати смужечки спандбонду для виготовлення маскувальних сіток, робили заготовки для окопних свічок.

Діяльність дорослих волонтерів є гарним прикладом для підростаючої молоді. Девіз «Разом допоможемо – разом переможемо!» об’єднав і дорослих і малих. Адже кожен своєю діяльністю прагне наблизити ПЕРЕМОГУ!

Довідка

Щороку 5 грудня відзначають Міжнародний день волонтерів. Свято заснували ще 1985 року з ініціативи Генеральної Асамблеї ООН. В Україні волонтерський рух почався в 90-х роках, а офіційно його визнали 10 грудня 2003 року, згідно з Постановою Кабміну.

Волонтерство - це покликання. Небайдужість до чужої біди, співпереживання, особливий спосіб мислення. Це те, що гуртує волонтерів та веде їх вперед. Саме завдяки волонтерам сотні тисяч людей і тварин по всьому світу отримують необхідну допомогу.

Роль волонтерів в Україні зараз, під час війни, важко переоцінити. Волонтери - одні з тих, хто завжди стоїть за спиною військових та допомагає їм, а також українцям на окупованих територіях, часто ризикуючи власним життям.

Сьогодні волонтери - найпотужніша частина громадянського суспільства України, а волонтерський рух об'єднує всі міста й громади держави та всі соціальні групи. Це ідея, яка залучає до боротьби за свободу України мільйони людей із різних країн світу.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень