A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Пулинський ліцей Пулинської селищної ради Житомирського району Житомирської області

Про затвердження протиепідемічних заходів у закладі на період карантину у зв’язку із поширенням коронавірусної хвороби (СОVID-І9)

Дата: 30.08.2021 12:38
Кількість переглядів: 105

ВІДДІЛ ОСВІТИ ПУЛИНСЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ РАДИ

ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ОПОРНИЙ ЗАКЛАД ЗСО

ПУЛИНСЬКА ЗАГАЛЬНООСВІТНЯ ШКОЛА І-ІІІ СТУПЕНІВ

 

НАКАЗ

30.08.2021р.                                         смт. Пулини                                №

 

Про затвердження протиепідемічних заходів

 у закладі  на період карантину у зв’язку із

 поширенням коронавірусної хвороби (СОVID-І9).

 

На виконання постанови головного державного санітарного лікаря України  від 26.08.21. №9, «Про затвердження протиепідемічних заходів у закладі  на період карантину у зв’язку поширенням коронавірусної хвороби (СОVID-І9)»

НАКАЗУЮ:

  1. Призначити відповідальною особою за дотриманням протиепідемічних заходів у закладі  медичну сестру Гринчук Н.О.. та завідувачів філій Василевич О.О., Карнажицьку Р.О.
  2.  Відповідальним особам здійснювати:
  • щоденний контроль за виконанням протиепідемічних заходів;
  • проводити  роз'яснювальну  роботу з персоналом та здобувачами освіти щодо індивідуальних заходів профілактики та реагування на виявлення симптомів коронавірусної хвороби (СОVID-І9) серед учасників освітнього процесу;
  • інформувати  учасників освітнього процесу з питань вакцинації, профілактики інфекційних та неінфекційних захворювань та протидії поширенню коронавірусної хвороби (СОVID-І9);
  • провести  інструктаж для працівників щодо запобігання поширенню коронавірусної інфекції (СОVID-19), дотримання правил респіраторної гігієни та протиепідемічних заходів.
  1. Допуск до роботи персоналу закладу   здійснювати за умови використання засобів індивідуального захисту. ( медична сестра, завідувачі філій).
  2. У разі виявлення співробітника з підвищеною температурою тіла понад 37,2 °С та/або із ознаками гострого респіраторного захворювання, такий співробітник не допускається до роботи з рекомендаціями звернутись за медичною допомогою до сімейного лікаря. медична сестра, завідувачі філій).
  3. При появі підвищеної температури тіла понад 37,2 °С або ознак гострого респіраторного захворювання вдома, співробітники  зобов’язані повідомити  свого безпосереднього керівника та не виходити на роботу, одночасно звертаючись за медичною допомогою.
  4. Працівникам закладу використовувати  засоби індивідуального захисту в процесі взаємоспілкування поміж собою.
  5. Кардашу П.В.,  медичній сестрі, завідувачам філій:
  • Організувати  централізований збір  використаних засобів індивідуального захисту, паперових серветок в окремі контейнери (урни) з кришками та поліетиленовими пакетами, з подальшою утилізацією згідно  з укладеними угодами на вивіз твердих побутових відходів;
  • Провести  навчання працівників щодо одягання, використання, зняття засобів індивідуального захисту, їх утилізації, контроль за виконанням цих вимог;
  •  Забезпечити необхідні умови для дотриманням працівниками правил особистої гігієні (рукомийники, мило рідке,  електросушарки для рук, антисептичні засоби для обробки рук тощо);
  1. Обмежити  проведення масових заходів (нарад, зборів тощо) в закритих приміщеннях (окрім заходів необхідних для забезпечення функціонування закладів освіти  
  2. Розмістити  на входах  інформацію про необхідність дотримання респіраторної гігієни та етикету кашлю.
  3. Затвердити  графік, за яким відбувається допуск здобувачів освіти до закладу, та маршрути руху здобувачів освіти, щоб запобігати утворенню скупчення учасників освітнього процесу, залучивши  всі можливі входи в приміщення закладу (додається).
  4. Дозволити вхід та перебування в закладі освіти інших учасників освітнього процесу, за умови використання засобів, індивідуального захисту, проведення термометрії та попереднього узгодження відповідних дій з керівником закладу.
  5.  В разі виявлення ознак гострої респіраторної хвороби в здобувача освіти, а також за відсутності батьків (інші законних представників), здобувачу освіти одягати  засіб індивідуального захисту. Також здійснити  ізоляцію, здобувача освіти, в спеціально відведеному приміщенні закладу, інформувати батьків (інших законних представників) та прийняти  узгоджене рішення щодо направлення до закладу охорони здоров'я.( медична сестра, завідувачі філій).
  6. Після вилучення особи з симптомами інфекційної хвороби в приміщенні, де перебувала така особа, проводиться провітрювання поза графіком та дезінфекція контактних поверхонь.
  7. Засоби індивідуального захисту  не використовувати  під час проведення занять у навчальних приміщеннях. Під час пересування приміщеннями закладу освіти використання захисних масок є обов’язковим.
  8. Для учнів 1 - 4 класів вхід та пересування приміщеннями закладу освіти дозволити  без використання засобів індивідуального захисту.
  9. Проводити  заняття  впродовж дня для одного і того ж класу (групи) в одній і тій самій аудиторії .
  10. За можливості  проводити  заняття з окремих предметів на відкритому повітрі.
  11. Після проведення занять у кінці робочого дня проводи ти очищення і дезінфекцію поверхонь (в тому числі дверних ручок, столів, місць для сидіння, перил, тощо), (ЗДГР, завідувачі філій).
  12. Після кожного навчального заняття проводити провітрювання впродовж не менше 10 хвилин.(класні керівники).
  13. Санітарно-дезінфекційний режим у закладі  у період карантину організовувати  відповідно до Санітарного регламенту для закладів загальної середньої освіти, затвердженого наказом Міністерства охорони здоров'я України 25 вересня 2020 року № 2205, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 10 листопада 2020 року за № 1111/35394. (медична сестра, завідувачі філій)
  14. Затвердити графік харчування здобувачів освіти. (додається)
  15. Заборонити  функціонування питних шкільних фонтанчиків на території закладу .
  16. Питний режим здобувачів освіти здійснювати   з допомогою використання індивідуальних ємностей для рідини .
  17. Під час перевезення дітей у шкільному автобусі :
  • Проводити  дезінфекційні заходи у салоні транспортного засобу в кінці робочої зміни;( водій Фещук Б.М.)
  • Щоденно  контролювати  за станом здоров’я водія;(Гринчук Н.О.)
  • не допускати  до роботи осіб з ознаками гострої респіраторної хвороби або підвищеною температурою тіла понад 37,2 °С;( Гринчук Н.О.)
  • входити  до салону автотранспорту лише  при наявності індивідуального захисту (вихователі по супроводу у шкільному автобусі);
  • перевезення пасажирів здійснювати у межах кількості місць для сидіння. (Фещук Б.М.)

25. Даний наказ довести  до відома всіх працівників закладу. (ЗДНВР, завідувачі філій).

 

Директор школи                         підпис існує                             Зоя Лисюк

З наказом ознайомлені:


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень