A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Пулинський ліцей Пулинської селищної ради Житомирського району Житомирської області

Як стати лідером класу

Дата: 18.03.2022 12:36
Кількість переглядів: 182

Як стати лідером класу

Лідери можуть бути формальними і неформальними, формальні -це ті, які перебувають при виконанні «службових обов ’язків». (Вони займають яку-небу дь посаду в класі. ‘Наприклад, староста класу – формальний лідер. Хоча він може виявитися зовсім і не лідером…

Як стати лідером класу

Старостою можуть призначити за зразкову поведінку, відмінні успіхи в навчанні, лояльність або ще щось. Але лідерські якості в ньому можуть бути відсутніми. Він має силу впливу, тому що так потрібно за посадою. І всі зобов’язані його слухатися. Натомість який-небудь Федя Пупкін, баляндрасник і розбишака, може підняти в «атаку» весь клас. Де неформальний, стихійний лідер, реальний «ватажок» у класі. Однокласникам неважливо, який у нього «чин». Він — авторитет! Він впливає на інших, тому що в нього здібності, а не посади.

Взагалі-то лідерами народжуються. Де природна якість людини — здатність брати на себе відповідальність і вести за собою інших. Але кожному в глибині душі хочеться стати лідером. Чи можна хоч на півкроку наблизитися до лідерства в класі? Звичайно, шанси є. Тільки слід докласти чимало зусиль, щоб обзавестися ореолом лідерства. Які конкретні кроки розпочати? Потрібно знати, якими якостями має володіти лідер і напрацьовувати їх.

5 Правил як стати лідером класу

  1. Лідер не кидає слів на вітер. Він завжди доводить почату справу до краю.
  2. Він упевнений у собі й у своїх учинках. Він великий ентузіаст не просто на словах, а в дії.
  3. Завзятість і цілеспрямованість — супутники справжнього лідера. Труднощі його не лякають, а навпаки, надихають на нові «подвиги».
  4. Лідер самокритичний. Він реально оцінює свої сили та здібності.
  5. Лідер дружелюбний і дипломатичний з усіма.

На замітку для лідера класу

Не переймайся, якщо стовідсотковий лідер із тебе не виходить. Адже не обов’язково бути паровозом і тягти за собою весь клас. Ти можеш стати лідером у якійсь окремій ситуації, сфері, невеликій групі однокласників. І тобі довірятимуть, твоєю думкою дорожитимуть, із тобою радитимуться. І взагалі, краще вже не зраджувати самого себе, якщо лідер із тебе виходить «липовий»…


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень