A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Пулинський ліцей Пулинської селищної ради Житомирського району Житомирської області

Літературний портрет «В імені її - всі барви України»

Дата: 25.02.2021 11:34
Кількість переглядів: 50

Серед найвідоміших українських письменників-класиків талановитій поетесі, перекладачеві, критику і публіцисту — Лесі Українці належить одне з найпочесніших місць. Поетеса досягла вершин творчої майстерності і відкрила нові обрії в українській літературі. Її поезія та драматургія мали яскраво виражений новаторський характер. Творчість Лесі Українки є дорогоцінним вкладом в культурну спадщину людства.

З метою поглиблення знань про життя і творчість Лесі Українки  та  з нагоди 150 річниці від дня народження нашої славетної землячки  учні 3-В класу відвідали шкільну бібліотеку та взяли участь у  літературному  портреті  «В імені її - всі барви України». Юні читачі переглянули фільм «Леся Українка», звідки дізналися багато цікавого про улюблену письменницю. Адже для дітей Леся Українка написала чимало художніх творів.

Учні декламували поезію («На зеленому горбочку», «Мамо іде вже зима», «Ой, вишеньки-черешеньки» та ін.), слухали пісні, покладені на вірші Лесі Українки, вчилися милуватися художнім словом поетеси. На завершення - інсценізували уривок з казки «Біда навчить», переглянули мультфільми за мотивами казок Лесі Українки та познайомилися з книжковою виставкою «Леся Українка - дітям».

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень