A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Пулинський ліцей Пулинської селищної ради Житомирського району Житомирської області

Свято Покрови Пресвятої Богородиці. День українського козацтва.

Дата: 13.10.2021 10:52
Кількість переглядів: 70

13 жовтня 2021 р.  ·

Гарний, сонячний, осінній день, багатий, щедрий переддень християнського свята Покрови, дня Захисника Вітчизни, Дня українського козацтва зібрав учнів початкової школи на свято:"День молодого козака у початковій школі". Цікаві та захоплюючі розваги організували вихователі ГПД. Презентація, ігри на фізичну силу, на швидкість реакції, флешмоб на мотив українського танка "Гопак", створення  картини "Запорізький козак", зустріч із вихованцями комунального закладу позашкільної освіти групи" Джура" під керівництвом В. О. Лисюка, козацькі побрехеньки, гра на сопілці українських мелодій. А на завершення свята козацький куліш та узвар на багатті. Куліш - він унікальний, особливий, густий, наваристий, ситний і ароматний, бо варили його самі діти. Дуже смачно!

Тож бажаємо усім мирного неба, міцного здоров'я, незгасимої енергії, завзяття і сили. Нехай божественний  покров Пресвятої Богородиці уберігає від бід, зла та негараздів.

 

Історія українського козацтва – це одна з найвизначніших сторінок життя нашого народу. В найтяжчі часи іноземного поневолення козацтво було справжнім захисником рідної України, оборонцем віри, моралі та державницьких традицій нашої Вітчизни. Впродовж століть могутнє козацьке братство здійснювало вплив на європейську історію. Саме з козацького роду вийшли відомі всьому світу діячі національного відродження та визвольного руху України.

День українського козацтва – свято спадкоємності героїчних традицій нашого народу, сили духу і мужності, відданості своїй Вітчизні і гордості за її ратну славу.

13 жовтня учні 8-В класу переглянули відео-презентацію до Дня українського козацтва. Взявши участь у вікторині, учні перевірили свої знання про козаків - їх бойові, культурні традиції та побут.

 

Свято Покрови Пресвятої Богородиці завжди мало особливе значення для українського народу. Запорізькі козаки вшановували Покрову Пресвятої Богородиці як найбільшу святиню. Впродовж багатьох століть українське військо підносило Пресвяту Діву у своїх молитвах. Не одне покоління українських жінок просило в Богоматері захисту від лихоліття й безпеки для своїх дітей. Молитви до Пресвятої Богородиці сповнювали українські душі надією на щасливе майбутнє. Напередодні Дня захисників та захисниць України, українського козацтва, Покрови Пресвятої Богородиці, Дня створення Української повстанської армії, які в Україні відзначаються 14 жовтня,  учні 6-А та 7-В провели екскурсію в ліс з патріотичними заходами. В ході екскурсії учні послухали цікаву розповідь про козацьку звитягу, подвиги наших предків і про мужність сучасних захисників і захисниць, які боронять рубежі України.

Між командами класів відбулися козацькі забави та розваги. Перемогла козацька дружба!

Учасники екскурсії повернулися додому в піднесеному настрої та із незабутніми враженнями.

Організатори заходу:

Грабовський Ю. В. - вчитель історії, класний керівник 7-В класу;

Плосковітов М.А. - вчитель української мови та літератури, класний керівник 6-А класу.

Здавна українці славились своєю силою, спритністю, відвагою та дотепністю. Й в наш час українська молодь намагається зберегти давні козацькі традиції, бути гідними нащадками козаків.

До Дня козацтва та Дня захисників та захисниць України для учнів 5-11 класів школи проведені "Козацькі перегони", силові змагання та змагання з волейболу. Школярі продемонстрували свою відмінну фізичну підготовку, спортивні навички та вміння.

Організатор заходу - Прохоренко О.С., вчитель фізичного виховання ОЗЗСО Пулинської ЗОШ І-ІІІ ступенів.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень