A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Пулинський ліцей Пулинської селищної ради Житомирського району Житомирської області

Літературні ювілеї січня 2022 року. Книжкова виставка «Ювілейна планета»

Дата: 14.01.2022 10:44
Кількість переглядів: 59

Книжкова виставка «Ювілейна планета», яка розгорнута в шкільній бібліотеці, познайомить юних читачів з життєвим шляхом та творами письменників – ювілярів січня.

14 січня 2022 р.

85-річчя від дня народження відомого письменника, журналіста, поета, кіносценариста Євгена Гуцала. Ближче ознайомитися з цікавою, неперевершеною прозою, доторкнутися до ніжних поетичних струн, відчути справжній глибокий патріотизм майстра слова юні читачі зможуть, переглянувши розділ виставки «Майстер прози і геній поезії».

Митрополит Іларіон (світське ім'я Іван Іванович Огієнко) народився 14 січня 1882 р. в м. Брусилів Житомирської області. 140 річчю від дня народження нашого видатного земляка, патріота-соборника, українського історика і письменника, мовознавця, видавця, педагога, громадського, політичного і церковного діяча присвячений розділ «Людина енциклопедичних знань». Огієнко прожив 90 років, і кожен день з його довгого життя, за висловом богослова й мистецтвознавця Дмитра Степовика, «був днем бджоли, що від світання до смеркання носить по краплині мед до свого вулика». Загалом Огієнко створив понад 1000 праць із різних галузей знань. Справа життя Івана Огієнка - переклад Біблії, що до сьогодні є неперевершеним духовним і культурним надбанням українського народу.

Кілька найголовніших уроків, які залишив для нас Огієнко:

1. Урок неймовірної працьовитості й працелюбності.

2. Урок істинного служіння науці.

3. Урок синівського вболівання за долю української мови.

4. Урок глибокої порядності і людяності.

5. Урок політичної мудрості.

6. Урок безмежної любові й вірності Україні.

А 27 січня 190 років від дня народження найзагадковішого письменника Англії «Творця країни Задзеркалля» Льюїса Керролла ( справжнє ім’я Чарльз Латвідж Доджсон). Книги Керролла дуже люблять наші читачі. Це казка, переплетена з реальністю, це світ пригод і фантазії, які так близькі дітям. Книги письменника вчать мислити, милуватися прекрасним, радіти життю, розважають і налаштовують на позитив.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень