A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Пулинський ліцей Пулинської селищної ради Житомирського району Житомирської області

Книжково-ілюстративна виставка «Україна крізь віки»

Дата: 20.01.2022 10:44
Кількість переглядів: 67

 

 

У нашім минулім -

Там воля і слава,

У нашім минулім -

Безсмертні діла.

 

«Україна крізь віки» - таку назву має книжково – ілюстративна виставка розділи якої висвітлюють визначні історичні події історії України.

22 січня 1919 року ввійшло до національного календаря, як велике державне свято - День Соборності і Свободи України. Щороку в цей день український народ з вдячністю згадує тих героїв, які словом і багнетом намагалися відродити незалежну Соборну Україну. Шанувальники історії України зможуть більше дізнатися історичних фактів, ознайомившись з матеріалами розділу «День Соборності України - день єднання».

На виставці у розділі «Подвиг, що залишиться у віках» представлені матеріали, які знайомлять з пам’ятними, але по-справжньому трагічними подіями на невеликій станції Крути 29 січня 1918 року. Щороку ми вшановуємо пам’ять вояків – студентів із Києва, які полягли в нерівному бою, захищаючи Українську народну республіку від більшовицьких загонів, які рвались до Києва. Час не владний викреслити з людської пам’яті той великий та безсмертний подвиг юних студентів, що захищали українську державність, віддавши найцінніше - власне життя.

Тож вивчаймо історію і цінуймо здобутки попередників.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень