A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Пулинський ліцей Пулинської селищної ради Житомирського району Житомирської області

#Всесвітній_день_книги_та_авторського_права #2024

Дата: 23.04.2024 10:34
Кількість переглядів: 14

#Всесвітній_день_книги_та_авторського_права

Творець книги — автор,

творець її долі — суспільство.

(В. Гюго)

Починаючи з 1995 року, 23 квітня майже у 200 країнах світу святкується Всесвітній день книги.

Книга відіграє провідну роль у духовному розвитку кожного народу, поєднує цілі покоління людей. Сьогодні, коли без Інтернету та цифрових технологій важко уявити собі життя та роботу, здається, що книга відступає на другий план. Але це зовсім не так. Книга була і залишається незамінним супутником людини, її мовчазним радником, всезнаючим помічником, невичерпним джерелом мудрості. Йдеться про освіту, саморозвиток, творчість задоволення. Книга може зробити людину розумнішою або щасливішою. Значення книги в нашому житті важко переоцінити. Адже читання книг стимулює розумову діяльність людини, покращує пам’ять і підвищує творчий потенціал. Книжка може надихнути на створення творчих проектів, ідей, отримання цінного досвіду, допомагає розширити словниковий запас та інтелект.

Добірка цікавих фактів про книжки

• Паперові книжки читаються швидше. Це підтвердив своїм дослідженням Професор Якоб Нільсен, фахівець із комп’ютерів, у 2010 році. Він провів дослідження, та виявив: пропри те, що відсоток читачів електронних книг росте — паперові все ж вдається прочитати швидше, а засвоюються вони мозком простіше.

• Найпопулярніший у світі автор — письменниця Агата Крісті. Її книги поступаються популярністю лише Біблії.

• Чим раніше — тим краще. Дослідження довели, що якщо вже в 4 роки привчати дитину до читання — то вона легко буде засвоювати нову інформацію. Якщо ж почати вчитися читати у 6 років — нові знання будуть даватися вже важче.

• Всього життя не вистачить, щоби прочитати хоча б 1% літератури. Адже, за підрахунком Google, де враховувались художні, публіцистичні та наукові твори, всього їх понад 130 мільйонів!

• Люди почали читати мовчки тільки в 4 столітті нашої ери. До цього людство завжди читало вголос.

У бібліотеці ліцею протягом двох тижнів діятиме книжкова виставка «Любіть книги, у них ─ мудрість». Завітайте до бібліотеки переглянути виставку і в черговий раз пересвідчитись, що книга надихає, окриляє і зміцнює дух.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень