A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Пулинський ліцей Пулинської селищної ради Житомирського району Житомирської області

Книжкова виставка «Одна-єдина моя Україна»

Дата: 18.01.2023 09:59
Кількість переглядів: 75

22 січня ─ День Соборності України. Це свято відзначається щороку у день проголошення Акту возз'єднання Української Народної Республіки і Західно-Української Народної Республіки, що відбулося у 1919 році.

Урочистий Акт злуки Західно-Української Народної Республіки та Української Народної Республіки в єдину соборну Українську державу проголосила директорія УНР 22 січня 1919 року на Софійській площі в Києві.

«Віднині зливаються в одне ціле віками розділені частини України - Галичина, Буковина, Закарпаття та Придніпрянська Україна – в одну велику Україну. Збулись мрії, заради яких жили та заради яких вмирали кращі сини України. Віднині є одна незалежна Українська Народна Республіка», - так було написано в Акті злуки.

Щороку 22 січня на вулицях міст і сіл України українці стають в живий ланцюг, що символізує об’єднання країни.

Книжкова виставка «Одна-єдина моя Україна» в бібліотеці ліцею привертає увагу читачів та пропонує замислитись над історією нашої країни, сьогоденням та майбутнім українського народу.

Користувачам бібліотеки було запропоновано створити символічний ланцюжок єдності України за допомогою паперових сердечок та написати на них своє бачення майбутнього України.

Наші читачі хочуть бачити Україну вільною, незалежною, щасливою, квітучою, сміливою, мелодійною, мирною та багатою з веселими та добрими людьми.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень