A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Пулинський ліцей Пулинської селищної ради Житомирського району Житомирської області

Всеукраїнський день читання вголос

Дата: 03.02.2021 16:23
Кількість переглядів: 129

Всеукраїнський день читання вголос

    Щорічно у першу середу лютого проводиться Всеукраїнський день читання вголос. Цю подію започаткував міжнародний освітній проєкт «LitWorld» у 2010 році. Понад 173 країни світу беруть у ньому участь.

    ОЗЗСО Пулинська ЗОШ І-ІІІ ступенів вдруге долучилася до проведення Дня, який був присвячений силі грамотності та тієї радості, яка виникає, коли ми читаємо вголос про те, що цікаво нам.

    Користь читання вголос не можна перебільшити: воно стимулює розвиток мозку, поповнює словниковий запас, розвиває увагу та уяву, дозволяє краще запам’ятовувати інформацію.

    Читання вголос – це усунення стресу, профілактика хвороб, впевненість в собі, воно покращує концентрацію уваги, забезпечує гарний сон та настрій, вчить розуміти і відчувати людей, що особливо важливо у даний час.

    Вчені підтверджують, що читання продовжує молодість, адже всім відомо, що ми старіємо, коли старіє наш мозок. Читання тримає нашу голову в постійному тонусі, змушує її працювати і таким чином, не старіти. Воно  робить нас більш творчими і креативними.

    За рахунок читання покращуються  розумові якості. Ми вчимось думати і формулювати своє висловлення чітко, зрозуміло і красиво.

    Книжки розбудять  талант оповідача, роблять  погляд аналітичним. Через призму книжок можна  краще розуміти оточуючий світ, людей, що поряд, навіть самого себе.

    Пам’ятаймо: любов до книги – найбільша нагорода. Це на, думку Е. Хардвін, надихає, заспокоює і дає про світ безмежні знання.

З. А. Лисюк, директор школи


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень