A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Пулинський ліцей Пулинської селищної ради Житомирського району Житомирської області

Хеппінг "Різдвяні свята: українські традиції"

Дата: 15.01.2020 14:12
Кількість переглядів: 403

14 січня, віряни вшановують пам'ять святителя Василя, а у світі відзначають Новий рік за старим стилем. Переддень Нового року за старим стилем своєю обрядовістю нагадує переддень Різдва та в народі називається Щедрим вечором, що пов’язано зі звичаєм готувати багатий святковий стіл.
Характерною прикметою новорічного святкування в Україні було й щедрування - давній народний звичай церемоніальних обходів хат із побажанням щастя родинам!
До кінця ХІХ ст. обряд щедрування, увібравши в себе національний колорит та менталітет нашого народу, став явищем народної художньої творчості й таким зберігся до сьогодні.
Вшануванням українських традицій та обрядів в ОЗЗСО Пулинської ЗОШ І-ІІІ ст. став різдвяний хеппінг ( інсценування різдвяних обрядів), який підготували та провели вихователі групи продовженого дня.
Щедрівки, пісні та веселі побажання, майстер-клас приготування вареників та чудовий сюрприз для присутніх - обряд посівання. Маленькі посівальники з мішечком зерна, засіяли школу, бажаючи процвітання, успіхів та щастя!

І.Опанащук, педагог-організатор


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень