A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Пулинський ліцей Пулинської селищної ради Житомирського району Житомирської області

Наша школа, наче писанка!

Дата: 17.04.2020 11:34
Кількість переглядів: 663

Перефразовуючи слова Т. Шевченка про село, я впевнено можу сказати: неначе писанка і наша школа. І це не перебільшення. Хоч ще і не завершено ремонтні роботи, але проходячи повз неї вже не можна не зачаруватися, не посміхнутися.

А чи може бути інакше? Адже це не просто храм науки, це рідна домівка для більшості Пулинчан, і не тільки… В ній розвесняються душі у дорослих і малих.

Роки дитинства, як стверджує В.Сухомлинський, це пізнання світу не тільки розумом, а й серцем. А це можливо лише в тому випадку, коли маленька людина активно пізнає природу і діє в ній.

У листопаді 2019 року здобувачі освіти закладу та вчителі долучились до збору пластику, батарейок та макулатури в рамках проєкту «Zero Waste School» Пулини.

А в квітні на вилучені кошти було придбано 100 кущів самшиту. Вони ще невеличкі і висаджені наразі окремо в саду. Та я переконана, прийде той час, коли здобувачі освіти рідного закладу з позитивною енергетикою, світлими помислами, добрими задумами, скучивши один за одним, за рідним класом, вчителями бадьоро і радісно висадять їх на пришкільній території. І ростимуть вони, пахнучи життям, дивуючи і вражаючи, підкреслюючи єдність людини і природи, нагадуючи що у світ  людина повинна приносити добро, бо світ любові просить. А ще, у ці передсвяткові дні, не хочу не втратити віри в те, що жителям селища та його гостям не прийде до душі висадка самшитів біля школи і ніхто не буде їх виривати, ламати, як зробили з майже десятьма кущами троянд, які були висаджені випускниками минулого року.

Б.Шоу стверджував: ми навчаємось літати в небі, як птахи, ми навчаємось плавати в океані, як риби, тепер залишилось навчитись жити на Землі, як люди.

То ж зі світлим Христовим Воскресінням усіх. Хай у кожного з нас будуть пухлі пасочки, кольорові писанки, чисті помисли, жива і здорова родина. Хай дасть Бог усім любов і силу, і береже своїм теплом. Нехай у нашому житті не буде нічого зайвого, тільки хороше, тільки важливе і потрібне.

 

Директор ОЗЗСО Пулинської ЗОШ І-ІІІ ст., З.А.Лисюк

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень