A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Пулинський ліцей Пулинської селищної ради Житомирського району Житомирської області

6 квітня- Всесвітній день мультфільмів. 

Дата: 06.04.2020 11:29
Кількість переглядів: 2928

В 2002 році Міжнародною асоціацією анімаційного кіно 6 квітня було проголошено Всесвітнім днем мультфільмів. 

   Чи бувають малюки, які не люблять мультиків? Веселі, кумедні та симпатичні персонажі так захоплюють! Тим паче, що в багатьох із них є свої таємниці. 

   Варто вимовити заповітне слово мультфільм, як дитина з усіх ніг бiжить до телевізора. Адже мультик – це жива казка. І не важливо, яке дійство розвертається на екрані, стежити за яскравими персонажами так цікаво! Для дитячої свідомості мультфільм - не вигадка, а оживша реальність, і всі герої дійсно існують. 

  Мультфiльми – це засіб виховання дитини. Без сумніву, події, що відбуваються у мультфільмі, розвивають уяву і мислення малюка, формують його світогляд. Персонажі улюблених мультфільмів – друзі дитини. Вони вчать її взаємо діяти з навколишнім світом, формують уявлення про добро і зло, вчать справлятися з труднощами. 

Малюнки, які змінювали одне одного й народжували історію, робити почали ще в 19 столітті. Спочатку це були короткі прімітивні замальовки на тему. Та усе змінять Брати Люмьєр, які дали життя першому кіно, а відповідно й мультфільму. Скориставшись їхніми винаходами режисери Блектон та Сміт зробили перший в світі мультфільм “Цирк ліліпутів”. Утім, у цих малюнках, що рухалися в кадрі, не було жодного сюжету. І лише в 1908 році перший європейський мультиплікатор Еміль Коль випустив свою роботу “Фантасмогорія”, у якій був і сюжет, і герої, яких можна було розпізнати. Щоправда він вирізав їх з паперу – так було простіше рухати фігурки всередині кадру, ніж постійно перемальовувати. Далі анімаційну естафету перехопив американський карикатурист Уінзор Маккей. А згодом світ дізнається про генія, який поділив анімацію на “до” і “після”. Це був Уолт ДІсней.
Дісней першим розглянув анімацію, як комерційно вигідну справу. І в 1928 році світ побачив перший звуковий мультфільм від Діснея “Пароплав Віллі”. Саме Дійсней зміг з намальованих героїв створити зірок екрану. Так першим його супер-творінням став Міккі Маус. Та на цьому Уолт Дісней не зупинився і в 1931 році створив перший кольоровий мультфільм “Квіти та дерева”, який приніс йому Оскар. А через 6 років на екрани з’явилася перша звукова повнометражна намальована картина “Білосніжка і сім гномів”, яка мала фантастичний фінансовий успіх. Відтоді й розпочався золотий вік студії Уолта Діснея. Цей геній задав тон в мультиплікації. На нього рівнялися всі. Створюються конкурентні студії, такі, як Ворнер Бразерс. Щоправда малюють вони короткі мультфільми, такі, як Том і Джері, які зручно було показувати в кінотеатрах перед головними сеансами. У той час, Дісней піднімає повнометражний ринок – на нього вже працюють сотні профессіоналів. Цікаво, що саме від таланта художників, залежало бажання інвесторів вкладати гроші в майбутню анімацію. Уже в 20 столітті анімація була дуже різноманітна й залежала від смаків глядачів. Так, наприклад, у країнах колишнього радянського союзу створювали мультфільми за мотивами національних казок, де персонажі були зображені дуже натурально – ніяких карикатур. У Японії ж з появою телебачення, винайшли власний стиль “аніме”. Аби оперативно заповнити телеканали мультсеріалами, для економії часу тамтешні мультиплікатори анімували лише частину зображення, а багато кадрів залишали статичними. Нині аніме – це окремий особливий стиль мультиплікації. А от ера комп’ютерів народила інший, нині найпопулярніший вид мультфільмів

   У Всесвітній день мультфільмів рекомендую переглянути декілька добрих  повчальних мультиків для дітей та дорослих:

Олівер і компанія

https://zatyshok.net.ua/wp-content/uploads/2020/03/OliverAndCo.jpg

Цей добрий і життєстверджуючий мультфільм навчить дитину любити тварин і приходити на допомогу нужденним! У центрі сюжету маленьке руде кошеня на прізвисько Олівер, яке залишилось на вулиці, без господарів і даху над головою. Але завдяки вірним і відважним бродячим друзям, кошеня відчуває себе в безпеці на вулицях Нью-Йорка і знаходить веселі пригоди!

Робін Гуд

https://zatyshok.net.ua/wp-content/uploads/2020/03/main.jpg

Сповнений гумору, доброти та оптимізму, цей мультфільм розповість про життя лисиці Робін Гуда і його друга-ведмедя Крихітки Джона. Ці двоє вміють боротися за справедливість і проявляти хоробрість в неспокійному Шервудському лісі.

Братик ведмедик

https://zatyshok.net.ua/wp-content/uploads/2020/03/fAzT4AboZXP2Sj3zE2HcQ7qjMi-1024x576.jpg

Мультфільм «Братик ведмедик» всього на якихось півтори години здатний викликати сльози як мінімум кілька разів, ну а сміху і розчулення – взагалі нескінченну кількість. Мультфільм розповість про дружбу і про те, що ніколи не потрібно мстити і завдавати шкоди іншим. У центрі сюжету воїн Кінан, який жадає вбити ведмедя і помститися за свого брата, але під впливом чарів сам перетворюється в ведмедя. На своєму шляху в ведмежому тілі він зустрічає маленьке ведмежатко, з яким починаються веселі пригоди!

Ліло і Стіч

https://zatyshok.net.ua/wp-content/uploads/2020/03/media.jpg

Цей добрий мультфільм з захоплюючим сюжетом не залишить байдужим жодну дитину! Дівчинка Ліло зустрічає милу собачку Стіча, з якою проводить весь свій вільний час. Але насправді Стіч не тварина, а інопланетний лиходій, який втік зі своєї галактики і прикинувся собакою. Але на Землі його очікує маса несподіванок і приємних відкриттів!

Коти-аристократи

Цей добрий фільм вчить співчуттю, доброті і сиі духу.

Мультик про милу бездітну стареньку-аристократку, яка збирається заповісти все своє майно своїм котам. Але шкідливий дворецький заважає їй здійснити план і після смерті жінки тварини залишаються без даху над головою. Завдяки небайдужим героям з вулиці, коти-аристократи починають нове життя!

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень