A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Пулинський ліцей Пулинської селищної ради Житомирського району Житомирської області

День пам’яті Героїв Крут

Дата: 29.01.2021 10:18
Кількість переглядів: 146

    Пам'ятаємо.....

    "Хто не знає свого минулого - не вартий майбутнього, хто не відає про славу своїх предків, той сам не вартий пошани», – безсмертний вислів Максима Рильського, відомий усім.

    Саме тому молоде покоління повинно знати свою історію, щоб не припуститися в майбутньому страшних помилок і втрат. А історія української державності зорана горем та полита кров’ю багатьох патріотів. Серед них і юнаки, які героїчно боронили Вітчизну у бою під Крутами у січні 1918 року. Кров героїв Крут - не просто символ відродження української нації. З того січневого дня 1918 року вона пломенить нам, як вічний вогонь української волі, а відтак нагадує про обов'язок захисту рідної землі.

    Напередодні Дня пам'яті героїв Крут, який відзначається 29 січня, здобувачі освіти 6-В класу підготували і провели виховну годину "Пам'яті героїв Крут", де ознайомилися з історією події та перебігом бою.

    Як і понад сто років  тому, українці зі зброєю в руках і в наші дні відстоюють територіальну цілісність України.

    Учні вшанували хвилиною мовчання вояків студентського куреня, які заради незалежності віддали своє життя в далекому 1918, та наших захисників, які пожертвували власним життям, боронячи нашу землю від російського агресора на сході держави!

    Наприкінці заходу шестикласники запалили на знак пам’яті про загиблих захисників поминальні лампадки. Вічна слава героям!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень