A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Пулинський ліцей Пулинської селищної ради Житомирського району Житомирської області

Інженерний тиждень вдався!

Дата: 30.01.2021 09:02
Кількість переглядів: 250

Інженерний тиждень вдався!

    Технології значною мірою впливають на формування нашого світу, через 5-10 років сьогоднішні учні будуть обирати професії, частини яких наразі навіть не існує. Оволодіння більшістю з них буде вимагати навичок комплексного вирішення проблем, креативності, критичного мислення, розуміння технологічних процесів та способів застосування знань у реальному житті. На жаль, більшість учнів, а особливо дівчата, навіть не розглядають для себе можливість стати частиною інженерної спільноти, оскільки вважають, що не мають відповідних здібностей.

    Протягом тижня наш заклад перетворився на мейкерські та дослідницькі лабораторії, зануривши учнів у світ науки і технології.

    Вони спробували себе у виготовленні масок, створенні барометра, насосу для надування повітряних кульок, амортизатора для безпечного приземлення, плаваючого аквалангіста, пружинної ракети, макету голосових зв'язок, будували вежі і т. д.

    Спочатку були і невдачі, і розчарування… Та результати роботи викликали шквал позитивних емоцій, задоволення, радості за свою працю, діти повірили, що можуть самі реалізувати цікаві ідеї, творити, застосовувати свої знання і вміння на практиці.

Це ще одне підтвердження слів Сенеки, який стверджує, що про свої здібності людина може дізнатися тільки спробувавши прикласти їх.

    Переконана, що інженерний тиждень допоміг всім його учасникам знайти незвичне у звичайному і звичайне у фантастичному, заставив повірити у себе, свої сили, здібності, можливості.

    Не можу не висловити слів вдячності всім вчителям початкових класів, які активно долучилися до участі в проєкті, і звісно, вчителям математики, які ініціювали його реалізацію.

    Пам’ятаймо слова В. Сухомлинського, що школа – не комора знань, а світоч розуму. Усі діти не можуть мати однакові здібності. І найвище завдання школи – виховання здібностей.

    Здоров’я всім, реалізації творчих задумів і планів, задоволення від здійснення своїх ідей. Щедро даруйте тепло і світло усім навкруги, бо Ви це вмієте, як ніхто!

    Зоя Лисюк, директор ОЗЗСО Пулинської ЗОШ І-ІІІ ступенів.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень